Tasty Green, owoce pochodzące w 100% z upraw ekologicznych. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska.
„Rubus Phoenicolasius” to japońska malina. Jest to ozdobna roślina pnąca, która dodatkowo ma smaczne owoce. Japońska porzeczka pochodzi z Japonii i jest blisko spokrewniona z jeżyną i maliną. Owoce mają czerwony kolor i najlepiej smakują świeżo zebrane. Mają nieco mdły, świeży, słodko-kwaśny smak i są bardzo bogate w witaminy. Są nieco lepkie w dotyku. Im ciemniejszy kolor, tym bardziej intensywny smak. Łodygi japońskiej winogronki mają sztywne włoski i są czerwone, co nadaje roślinie egzotyczny wygląd. Każdego roku jagody kwitną na drewnie z poprzedniego roku i co roku tworzą nowe gałęzie, na których w następnym roku pojawiają się owoce. Drewno, które wydało owoce, można przycinać zimą, a nowe gałęzie mogą pozostać na zimę. Japońska winogronka kwitnie co roku w maju i czerwcu. Pszczoły i trzmiele uwielbiają tę roślinę, gdy kwitnie. Zbiory odbywają się w lipcu i sierpniu. Roślina lubi stanowiska słoneczne i najlepiej rośnie na glebie bogatej w próchnicę i wilgotnej.