Tasty Green, owoce pochodzące w 100% z upraw ekologicznych. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska. „Vaccinium corymbosum Brigitta Blue” to amerykańska borówka amerykańska, znana również jako borówka czarna. Krzew ma cienkie gałęzie i małe, świeżo zielone liście. Owoce są jędrne, jasnoniebieskie i mają dobry smak. Można je zbierać od połowy lipca do połowy sierpnia. Świeże borówki można przechowywać przez tydzień, można je również zamrozić. Jagoda kwitnie w gronach, a kwiaty mają kolor od biało-kremowego do różowego. Kwitnienie trwa w pierwszej połowie maja. Roślina ta jest całkowicie samozapylająca i prawie nie wymaga pielęgnacji. Jagody nie są zbyt atrakcyjne dla ptaków, ale czasami konieczne może być przykrycie roślin. Odmiana „Brigitta Blue” dobrze rośnie na prawie wszystkich rodzajach gleby.
Tasty Green, owoce uprawiane w 100% ekologicznie. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywane są wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska.
„Vaccinium corymbosum Brigitta Blue” to amerykańska borówka amerykańska, zwana również borówką czarną. Krzew ma cienkie gałęzie i małe, świeżo zielone liście. Owoce są jędrne, jasnoniebieskie i mają dobry smak. Można je zbierać od połowy lipca do połowy sierpnia. Świeże borówki można przechowywać przez tydzień, można je również zamrażać. Jagoda kwitnie w gronach, a kwiaty mają kolor od biało-kremowego do różowego. Kwitnienie trwa w pierwszej połowie maja. Roślina ta jest całkowicie samozapylająca i prawie nie wymaga pielęgnacji. Jagody nie są zbyt atrakcyjne dla ptaków, ale czasami konieczne może być przykrycie roślin. Odmiana „Brigitta Blue” dobrze rośnie na prawie wszystkich rodzajach gleby. Jagody mają właściwości lecznicze. Jagody zawierają antocyjany, substancje nadające im niebieski kolor. Substancje te mają korzystny wpływ na serce i naczynia krwionośne. Barwnik ten może między innymi zmniejszać gromadzenie się tłuszczu w naczyniach krwionośnych, poprawiając w ten sposób przepływ krwi. Ponadto jagody zawierają przeciwutleniacze. Odgrywają one ważną rolę w procesie starzenia się. Przeciwutleniacze działają przeciwzapalnie, obniżają poziom cholesterolu i chronią przed różnymi chorobami, takimi jak rak. Niewiele jest produktów spożywczych, które zawierają więcej przeciwutleniaczy niż jagody. To niezwykle zdrowe owoce!