Tasty Green, owoce pochodzące w 100% z upraw ekologicznych. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Słoik i etykieta zostały wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu są rozwiązaniem przyjaznym dla środowiska. „Rubus Tayberry” to tayberry. Tayberry to krzyżówka jeżyny i maliny. Duże, ciemnoczerwone owoce są dwa razy większe od malin i mają słodko-kwaśny smak. W przeciwieństwie do loganberry, tayberry jest słodszy. Można je jeść na surowo, ale także wykorzystać do przygotowania soku lub jako dodatek do potraw. Owoce te nie są dostępne w zwykłych sklepach z owocami, dlatego warto mieć je w swoim ogrodzie. Biało-różowe kwiaty pojawiają się w czerwcu i lipcu i nie są wrażliwe na wiosenne przymrozki. Okres zbiorów przypada na sierpień i wrzesień.
Tasty Green, owoce uprawiane w 100% ekologicznie. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywane są wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu są rozwiązaniem przyjaznym dla środowiska.
„Rubus Tayberry” to tayberry. Tayberry to krzyżówka jeżyny i maliny. Duże, ciemnoczerwone owoce są dwa razy większe od malin i mają słodko-kwaśny smak. W przeciwieństwie do loganberry, tayberry jest słodsza. Można ją jeść na surowo, ale także wykorzystać do produkcji soku lub jako dodatek do potraw. Owoce te nie są dostępne w zwykłych sklepach z owocami, dlatego warto mieć je w swoim ogrodzie. Biało-różowe kwiaty pojawiają się w czerwcu i lipcu i nie są wrażliwe na wiosenne przymrozki. Okres zbiorów przypada na sierpień i wrzesień. Jagoda została nazwana na cześć szkockiej rzeki Tay. Roślinę należy odpowiednio podpierać, ponieważ jej gałęzie są zbyt wiotkie, aby utrzymać się w pozycji pionowej. Gałęzie należy przywiązać do kratki, ściany lub ogrodzenia. Tayberry preferuje stanowiska słoneczne i gleby bogate w próchnicę. Jesienią lub wczesną wiosną należy mocno przyciąć roślinę.