Tasty Green, owoce uprawiane w 100% metodami ekologicznymi. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Pojemnik i etykieta zostały wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu są rozwiązaniem przyjaznym dla środowiska. „Vitis Venus” to bezpestkowe niebieskie winogrona, nadające się zarówno do spożycia na świeżo, jak i do produkcji wina. Odmiana ta ma wyjątkowo duże owoce, dzięki czemu doskonale nadaje się do produkcji wina. Jest to roślina pnąca, która może osiągać kilka metrów wysokości. Można ją formować na różne sposoby i dzięki odpowiedniemu przycinaniu utrzymywać w bardzo zwartej formie. Winogrona można dobrze prowadzić wzdłuż pergoli lub przy pomocy linek rozciągniętych na ścianie. W okresie od maja do czerwca winogrono najpierw wydaje niepozorne kiście kwiatów, a następnie tworzą się kiście winogron. Owoce są niebieskie, o słodkim, aromatycznym smaku. Można je jeść bezpośrednio lub wykorzystać do produkcji dżemu, soku lub wina.
Tasty Green, owoce uprawiane w 100% ekologicznie. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywane są wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu są rozwiązaniem przyjaznym dla środowiska.
„Vitis Venus” to bezpestkowe niebieskie winogrona, nadające się zarówno do spożycia na świeżo, jak i do produkcji wina. Odmiana ta ma wyjątkowo duże owoce, dzięki czemu doskonale nadaje się do produkcji wina. Jest to roślina pnąca, która może osiągać kilka metrów wysokości. Można ją formować na różne sposoby i dzięki odpowiedniemu przycinaniu utrzymywać w bardzo zwartej formie. Winogrona można dobrze formować wzdłuż pergoli lub przy pomocy linek rozciągniętych na ścianie. W okresie od maja do czerwca winogrona najpierw wytwarzają niepozorne kiście kwiatów, a następnie tworzą się kiście winogron. Owoce są niebieskie, o słodkim, aromatycznym smaku. Można je spożywać bezpośrednio lub wykorzystać do produkcji dżemu, soku lub wina. Winorośl potrzebuje dużo słońca, aby dojrzeć, i lubi ciepło, dlatego idealnym miejscem dla niej jest południowa strona. Winogrona można zbierać od połowy września. Gleba powinna być dobrze przepuszczalna i żyzna, najlepiej niezbyt kwaśna, a raczej wapienna. Przycinanie zwiększa plon owoców, a roślina wygląda schludniej. Najlepiej przycinać roślinę w okresie od listopada do lutego, ale nie podczas silnych mrozów. Należy wtedy przyciąć zbędne gałęzie boczne i główne. Ta odmiana winogron jest odporna na zimę i doskonale znosi temperatury do -20 stopni.