Tasty Green, owoce pochodzące w 100% z upraw ekologicznych. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Pojemnik i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska.
„Rubus Idaeus Summer Chef” to letnia malina o ciemnoczerwonych owocach, które dojrzewają w sierpniu i wrześniu. Maliny są duże, mają piękny ciemnoczerwony kolor i słodko-kwaśny smak. Malina ta jest samozapylająca i kwitnie w maju niepozornymi, małymi biało-różowymi kwiatami, które przyciągają pszczoły i trzmiele. Po kwitnieniu maliny dojrzewają. Można je jeść prosto z krzewu, ale można też zrobić z nich pyszny dżem i sok. Nie należy pozostawiać dojrzałych owoców zbyt długo na krzewie, ponieważ tracą one swój wspaniały smak. Maliny są często bardzo drogie w sklepach, dlatego o wiele przyjemniej jest uprawiać je samodzielnie! W pierwszym roku maliny tworzą tylko gałąź, a owoce pojawiają się w następnym roku. Po zbiorach gałęzie, które wydały owoce, można od razu przyciąć tuż przy ziemi. Młode gałęzie zakwitną w następnym roku i wyda owoce. Malina potrzebuje podpory, aby dobrze rosnąć, dlatego należy ją zawsze sadzić przy kratce. Ponadto lubi słoneczne stanowiska.