Tasty Green, owoce pochodzące w 100% z upraw ekologicznych. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska. „Actinidia delciosioa Jenny” to łatwa w uprawie i samozapylająca odmiana kiwi. Kiwi pochodzi z Chin. Na początku XX wieku nasiona zostały sprowadzone do Nowej Zelandii. Kiedy kiwi stało się ważnym produktem eksportowym, roślina została nazwana na cześć znanego ptaka, kiwi. Jest to szybko rosnąca pnąca roślina, którą najlepiej sadzić przy kratce, ogrodzeniu lub pergoli. Kiwi kwitnie w maju i czerwcu białymi i różowymi kwiatami. Pierwsze dojrzałe owoce pojawiają się na początku września. Należy pamiętać, że może minąć kilka lat, zanim roślina zacznie owocować. Zazwyczaj trwa to około trzech do pięciu lat. Owoce mają owłosioną skórkę, owalny kształt i jasnozielony miąższ z białym rdzeniem i pierścieniem czarnych pestek wokół niego. Kiwi jest zdrowe i zawiera dużo witaminy C.