Tasty Green, owoce uprawiane w 100% ekologicznie. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywane są wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska. „Actinidia delciosioa Jenny” to łatwa w uprawie i samozapylająca odmiana kiwi. Kiwi pochodzi z Chin. Na początku XX wieku nasiona zostały sprowadzone do Nowej Zelandii. Kiedy kiwi stało się ważnym produktem eksportowym, roślina została nazwana na cześć znanego ptaka, kiwi. Jest to szybko rosnąca, pnąca roślina, którą najlepiej umieścić przy drabince, ogrodzeniu lub pergoli. Kiwi kwitnie w maju i czerwcu białymi i różowymi kwiatami. Pierwsze dojrzałe owoce pojawiają się na początku września. Należy pamiętać, że może minąć kilka lat, zanim roślina zacznie owocować. Zazwyczaj trwa to około trzech do pięciu lat. Owoce mają owłosioną skórkę, owalny kształt i jasnozielony miąższ z białym rdzeniem i pierścieniem czarnych pestek wokół niego. Kiwi jest zdrowe i zawiera dużo witaminy C.
Tasty Green, owoce uprawiane w 100% ekologicznie. Oznacza to, że podczas uprawy wykorzystywano wyłącznie materiały pochodzenia roślinnego i zwierzęcego. Doniczka i etykieta są wykonane z tworzywa sztucznego pochodzącego z recyklingu, dzięki czemu stanowią rozwiązanie przyjazne dla środowiska.
„Actinidia delciosioa Jenny” to łatwa w uprawie i samozapylająca odmiana kiwi. Kiwi pochodzi z Chin. Na początku XX wieku nasiona zostały sprowadzone do Nowej Zelandii. Kiedy kiwi stało się ważnym produktem eksportowym, roślina została nazwana na cześć znanego ptaka, kiwi. Jest to szybko rosnąca pnąca roślina, którą najlepiej sadzić przy drabince, ogrodzeniu lub pergoli. Kiwi kwitnie w maju i czerwcu białymi i różowymi kwiatami. Pierwsze dojrzałe owoce pojawiają się na początku września. Należy pamiętać, że może minąć kilka lat, zanim roślina zacznie owocować. Zazwyczaj trwa to około trzech do pięciu lat. Owoce mają owłosioną skórkę, owalny kształt i jasnozielony miąższ z białym rdzeniem i pierścieniem czarnych pestek wokół niego. Kiwi jest zdrowe i zawiera dużo witaminy C. Roślina kiwi dobrze radzi sobie w naszym klimacie i jest odporna na mróz do -12°C. Jeśli roślina nie jest jeszcze dojrzała, najlepiej przykryć ją zimą podczas silnych mrozów. Roślina kiwi potrzebuje ciepłego i słonecznego stanowiska. Im więcej słońca, tym słodsze są owoce. Idealny jest ogród od strony południowej, osłonięty od wiatru. Przycinanie najlepiej wykonywać w grudniu lub styczniu. Przycinajcie nowe gałęzie. Na ostatnio wyrosłych gałęziach pojawiają się bowiem owoce w następnym roku. Jeśli nie chcecie, aby roślina stała się zbyt duża, najlepiej pozostawić 40 centymetrów nowo uformowanej gałęzi.